Nurmeksen ja Valtimon vuoden 2017 pihakilpailun voittajat valittu

Ylä‐Karjalan Omakotiyhdistys ry, Nurmeksen kaupunki, Valtimon kunta ja Martat juhlistivat Suomen Itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotta pihakilpailuhankkeella. Vuoden 2017 pihakilpailu oli suunnattu haja‐asutusalueen omakotipihoille, mukaan lukien maatilan pihapiirit. Edellisen vuoden 2016 pihakilpailu oli kaava‐alueiden omakotipihoille. Kilpailu sai mukaan hyvän määrän osallistujia ja osallistujien pihojen tasoa voidaan pitää erinomaisena.

Valtimolla palkinnot jaettiin seuraavasti:

Omakotitalojen pihapiirit:

pihakilpailu2017pihakilpailu2017

Kilponen Irja ja Arto, Koppelontie 391 B
Pihaa on rakennettu 30 vuoden ajan n. 4 hehtaarin alueelle ja arvioinnissa todettiin pihan olevan täydellinen kokonaisuus. Tasapainoinen ja harmooninen piha.

pihakilpailu2017pihakilpailu2017

Pirkko ja Jorma Hakala Koppelovaarantie 46, Valtimo
Pihaa voidaan pitää nuorena uudispihana. Talo ja piha rakennettu kuusivaltaiseen metsään. Piha on riittävän kokoinen ja omaleimaisuudessaan omistajiensa tarpeiden mukainen.

Maatilan pihapiiri sarja:

pihakilpailu2017pihakilpailu2017

Pohjajärven tila, Nevalainen Maritta ja Ilpo Pohjajärventie 100, Karhunpää
Pihaa on rakennettu 20 vuoden ajan. Pihassa perustyöt on tehty hyvin. Pihassa kohtaa suunnitelmallinen ja luonnollinen vaikutelma. Erinomainen pihakokonaisuus, jossa pihaan sitoutettuna ovat kaikki maatilan rakennukset

pihakilpailu2017pihakilpailu2017

Timolan tila Teija ja Arto Hämäläinen, Verkkojoentie 230, Puukari
Nykyaikaisen maatilan pihapiiri, jossa harjoitetaan lypsykarjataloutta. Hoidettu alue on hyvä kokonaisuus ja sulautuu hyvin tuotantopihoihin ja metsään. Pihaa on suunnitelmallisesti toteutettu ja yrittäjien ajankäyttö huomioitu. Piha on tasapainoinen kokonaisuus.

 

pihakilpailu2017pihakilpailu2017

Peltolan tila. Sarasoja Tuomas ja Laatikainen Seija Karhunpääntie 431, Karhunpää
Lypsykarjatalouden pihapiiri jossa tuotanto päättynyt. Piha on edellisen sukupolven aikana perustettu ja nykyinen sukupolvi on jatkanut kiinnostuneesti pihapiirin kunnostusta ja hoitoa. Pihaan johtaa pitkä koivukuja. Piha on siisti hyvässä kunnossa oleva rauhallinen kokonaisuus, jossa on vaalittu vuosikymmenten perinteitä.

AVOIMET PIHAT päivä sunnuntaina 27.8. 2017 klo 11‐15

 


Valtimon taajaman kylätoimikunnan Suomi 100

KUNTOLIIKUNTAKAMPANJAN TULOKSET ON NYT LASKETTU

100 pävää Valtimon taajamassa alkoi vappuna ja päättyi 8.8.2017 Kampanjalla kannustettiin kunnon ja hyvinvoinnin hankintaan kävellen, juosten tai pyöräillen. Sadan päivän aikana osallistujat liikkuivat yhteensä reilut 26 tuntia päivässä. Kampanja keskittyi taajaman alueelle ja merkintäpaikat olivat jo tuttuun tapaan Tuovilassa, Hiekkalahdessa ja Lokkiharjulla. Kokonaistuntimäärä oli 2636 tuntia. Eniten merkintöjä oli Hiekkalahdessa, yhteensä 1643 tuntia. Tuovilassa oli 586 tuntia ja Lokkiharjulla 407 tuntia.

kuntopalkinnot

Kampanjan päätteeksi arvottiin kaikkien osallistujien kesken viisi palkintoa. Palkintoina oli kaikille viidelle voittajalle; otsalamppu, heijastin ja juomapullo. Onnetar suosi seuraavia: Matti Kuittinen, Keijo Korhonen, Rauni Hilonen, Kari Ahonen ja Heikki Myller Hertta koiransa kanssa. Heikki ei ollut tavattavissa vaan antoi luvan jättää voitot ovenpieleen. Anna ja Helena kylätoimikunnasta toimittivat palkinnot arvonnassa voittaneille.


Koululaiset kalanpyynnissä

Valtimon kalastusalue yhteistyökumppaneineen järjesti Valtimon koulun oppilaille lukuvuoden lopussa kalastuspäivän.
Onnistuneeseen tapahtumaan osallistui 30. toukokuuta 2017 noin 120 oppilasta 4.– 9. luokilta. Oppilaat kiersivät päivän ajan toimintapisteissä Valtimojärven rannalla.
Tehtävärasteilla ongittiin, tunnistettiin kaloja, tutustuttiin kalastusvälineisiin ja -menetelmiin. Pelastuslaitoksen henkilöstö esitteli paloauton ja ambulanssin varusteita. Nuoria kiinnostivat ensihoitajien kertomukset hoitoalalle kouluttautumisesta.
Lokkisaaren ja Lokkiharjun välille järveen oli rajattu nuotalla alue, johon päästettiin aamulla pyyntikokoisia kirjolohia.
Järjestelyihin osallistui kalastusalueen hallituksen jäsenen Anna Höltän johdolla kalastusalueelta ja Valtimon taajaman kylätoimikunnasta yhteensä noin 30 talkoolaista.
Valtimon edellinen kalastuspäivä toissa keväänä sai myönteisen vastaanoton. Tällä kertaa oli tarkoitus kutsua tapahtumaan 4.– 8. luokkien oppilaat, mutta lehtori Ville Korkealan mukaan myös yhdeksäsluokkalaiset halusivat mukaan.

kalastus kalastus kalastus kalastus kalastus kalastus kalastus kalastus kalastus kalastus kalastus kalastus

 

 

Pihakilpailu Valtimolla ja Nurmeksessa 2017

Vuoden 2017 pihakilpailu on suunnattu kaava-alueen ulkopuolisille omakotipihoille, mukaan lukien maatilan pihapiirit. Ylä-Karjalan Omakotiyhdistys ry, Valtimon kunta, Nurmeksen kaupunki ja Martat juhlistavat Suomen Itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotta pihakilpailuhankkeella. Pienillä teoilla on merkitystä viihtyvyyden parantamiseksi. Laitetaan yhdessä Valtimon alueen pihoja kuntoon!
Lisätietoa ja ilmoittaumisohjeet (Linkki avautuu PDF-tiedostona uuteen ikkunaan)


 

Suomi 100
KUNTOLIIKUNTAKAMPANJA

100 päivää Alkaa vappuna Valtimon taajamassa ja päättyy 8.8.2017 Kampanjalla kannustamme hyvinvoinnin hankintaan kävellen, juosten tai pyöräillen. Suoritusten merkintävihkot laatikoissa (edellisen kampanjan paikat) Tuovilassa Hiekkalahdessa Lokkiharjulla Laatikoissa merkintä KUNTOLIIKUNTAKAMPAJA Suomi 100 Suoritukset merkitään käytetyn ajan perusteella, puoli ja täysinä tunteina. Minimisuoritus puoli tuntia. Kauden päätteeksi arvotaan osallistujien kesken palkintoja. Toivomme iloa ja kuntoa liikunnasta! Valtimon taajaman kylätoimikunta
Katso kartasta merkintälaatikoiden sijainti klikkaamalla.


 

Pihakilpailu 2016 tulokset

Ylä-Karjalan Omakotiyhdistys ry järjesti pihakilpailun yhteistyössä Nurmeksen kaupungin, Valtimon kunnan ja Marttojen kanssa. Kilpailun tavoitteena oli herättää omakotiasujia kiinnittämään huomiota omaan asumisympäristöönsä. Kilpailulla pyritään myös yleisesti parantamaan asumisviihtyvyyttä Ylä-Karjalassa.

Kilpailuun osallistuneet pihat on arvioitu ja PIHAKILPAILUN TULOS JULKISTETTU. Kuluneen vuoden kilpailu oli Nurmeksen ja Valtimon kaava-alueille.

VALTIMON VOITTAJAPIHA ON RANTAKADULLA
Haapajärven rantamaisemassa oleva RAIJA JA SEPPO PUOSKARIN kolmen tason rinnepiha. Piha on heidän omaa suunnittelua ja rakentamista 10 vuoden ajalta. Arviointiraadin mielestä heidän piha on kodikas. Yleisarvio anneettiin palkintopihasta - piha, jossa on hyvä olla ja jossa viihtyy!

pihakilpailu
Voittajapiha sai kilpailun järjestäjän Ylä-Karjalan Omakotiyhdistyksen pronssisen PALKINTOPIHALAATAN ja VALTIMON KUNNAN PALKINNON. Laatan luovutuksen suoritti yhdistyksen puheenjohtaja Pentti Pulkkinen. Raija ja Seppo Puoskari vastaanottamassa palkintoja
pihakilpailu pihakilpailu pihakilpailu pihakilpailu pihakilpailu pihakilpailu pihakilpailu

Pihakilpailu 2017


 

Vuoden 2017 pihakilpailu on haja-asutusalueen omakotipihoille, mukaan lukien maatilojen pihapiirit.
Kilpailun säännöt ja ilmoittautumislomake julkaistaan keväällä 2017
Kiitokset tämän vuoden kisaan osallistuneille ja onnittelut voittajille!

 


ylös

Sienipäivässä mukana kokeneet käyttäjät

Sienineuvontatilaisuus pidettiin yhteistyössä Valtimon Eläkeliiton järjestämässä rantatapahtumassa ja onkikilpailussa tiistaina 18.8.2015 Hiirenjärvellä.

Sieninäytteisiin tutustuen suoritettiin sienilajien tuntemuksen laajentamista ja sienilajien ruuanvalmistukseen lajikohtaista soveltuuutta sekä kokemuksia kesän sienilajien esiintymisestä. Asiantuntijana sienineuvoja 007 Anna Hölttä

Kuvia tapahtumasta

 


ylös

Kalastustapahtumassa leppoisa tunnelma

Haapajärvi antaa vedenviljaa onkijoille myös tänä kesänä, jolloin kalansaaliit ovat jääneet kaikilla vähiin. Tämä tuli todistettua Valtimon taajaman kylätoimikunnan ja Valtimon kalastusalueen leppoisassa Perheiden kalastustapahtumassa.
Urpialan rantaan kokoontui torstaina 23.7. järjestäjät mukaan lukien noin 30 kalastuksesta kiinnostunutta. Osanottajia olisi varmasti saapunut enemmänkin, ellei ukkoskuuro olisi kulkenut kylän yli hieman ennen tapahtuman alkamista.
Haapajärven rannan hienolla nurmikolla tutustuttiin ensin hieman kalastusvälineisiin, kalalajeihin ja kalastuksen säännöstöön. Sen jälkeen jaettiin onget ja madot, ja perhekunnat siirtyivät kokeilemaan kalaonnea.
Puolentoista tunnin kuluttua viisi joukkuetta kantoi saaliinsa punnituspaikalle. Leikkimielisen kisan palkintoina jaettiin muun muassa kalastuslupia ja virveli.

Kalastustapahtuman tulokset
Joukkue:Jäsenet:Kalatulos
OtsotAnja, Sirpa, Eetu ja Julius1019 g
Ryhmä RämäEnni ja Sami762 g
Petrin joukkuePetri, Miikka ja Miska701 g
Eilan joukkueEila546 g
Kuvia tapahtumasta ylös

KALASTUS oli KIVAA

Valtakunnallinen kalastuspäivä pidettiin Valtimolla tiistaina 26.5.2015 klo 9-14

Tapahtuman osallistujat olivat Valtimon yhtenäiskoulun 5-9-lk oppilaat yhteensä 110
ja vieraat Norjasta 8, opettajia ja koulunkäynnin-
ohjaajia.

Järjestäjinä olivat Valtimon kalastusalue ja Valtimon taajaman kylätoimikunta, Valtimon kunta.

Päivän ohjelmassa oli VALTIMOTALOSSA yhteinen avaus, jonka jälkeen jalkauduttiin ryhminä seuraavan sisältöisille tehtävöpaikoille urheilukentille ja Haapajörven rantaan:

 • JOKAMIEHEN OIKEUDET ja VELVOLLI-
  SUUDET SEKÄ KALASTUSLUVAT
 •  
 • KALASTUSVÄLINEIDEN ESITTELY
 •  
 • TURVALLISUUS JA PELASTUSPALVELU
 •  
 • KALOJEN TUNNISTAMINEN
 •  
 • OPASTUS PERHON -TAI VIRVELIN HEITOSTA
 •  
 • ONKIKALASTUS JA ONGINTA,
  Haapajärven Kylänlahti
 •  
 • KALOJEN KÄSITTELYN ja PERKAUKSEN OPETUS
 •  
 • VESILLÄ LIIKKUMINEN

Kalastuspäivänä suoritetun osallistumisen arvion palkittavat olivat ryhmät 2 ja 4. Ryhmät nauttivat yhdessä järjestäjien tarjoamat jäätelöt ja käsiteltiin tapahtuman palautteet sekä suunniteltiin tulevaa jatkoa.

ylös

Kuntoliikuntakampanja kevät 2015
vapusta - juhannukseen

Valtimon taajamassa jatkuu hiihtokauden jälkeen seuraava kampanja kannustaen liikuntaan kävellen, juosten tai pyöräillen.

Suoritusten merkintälaatikot ja vihkot sijoitetaan vapunaattona Tuovilaan, Hiekkalahteen ja Lokkiharjulle. Laatikoissa ulkomerkintänä Kuntoliikuntakampanja kevät 2015.
Suoritukset merkitään käytetyn ajan perusteella. Minimisuoritus 30 min.

Kauden päätteeksi arvotaan kaikkien osallistujien kesken liikunnallisia palkintoja talvea kohti.
Iloa ja kuntoa liikunnasta!
Valtimon taajaman kylätoimikunta

Kuntohiihtokampanja 14.1. - 27.3.2015 Valtimon taajaman kylätoimikunnan järjestämä kuntokampanja
Sivakoi ainakin 100 km on päättynyt. Vihkoihin merkityt kilometrit ja suorituskerrat:
Haapajärven ladulla2184 km179 suoritusmerkintää
Lokkiharjulla1929 km207 suoritusmerkintää
Kastellin lenkillä1272 km198 suoritusmerkintää
Valtimoniemellä  451 km  42 suoritusmerkintää
Yhteensä:5836 km626 suoritusmerkintää

Kampanja kesti 73 päivää. Keskiarvoksi tuli 9.3 km/kerta ja n. 80 km/pv.
Suurin kertasuoritus oli 27 km ja pienin 1 km.
Vihkomerkintöjen mukaan 12 henkilöä saavutti tavoitteen 100 km.
Eniten hiihtänyt (635 km) Kaija Pörsti palkittiin kampaamon lahjakortilla.
Kaikkien kampanjaan osallistuneiden kesken arvottin kolmet teleskooppikävelysauvat ja kaksi pyöräilykypärää.
Kävelysauvat voittiva: Seija Korhonen, Pirkko Toivonen ja Mikko Pörsti.
Pyöräilykypärät voittivat: Marjatta Kontkanen ja Pauli Hämäläinen.
Palkinnot on toimitettu voittajille.
Valtimon taajaman kylätoimikunta kiittää kaikkia kampanjaan osallistuneita!


Kaija Pörsti ylös

KUNTOHIIHTOKAMPANJA

Valtimon kunnan ylläpitämistä laduista on valaistuja latuja 8 km, valaisemattomia latuja 39 km - valaistut ladut:
Lokkiharjulla 3 km - Lokkiharjulta on latukoneella ajettu valaisematon Rannanlenkki Pitkäniemeen (3 km).

Rannanlenkiltä voi jatkaa moottorikelkalla ajettua latua Louhivaaraan saakka (matkaa Lokkiharjulta n. 8 km) - toinen valaisematon latuyhteys Lokkiharjulta on Kolmisoppiin johtava ns. Muuranmäenlatu (matkaa Lokkiharjulta noin 7 km). Latua ylläpitää pääsääntöisesti Ylä-Valtimon kyläyhdistys, mutta Valtimon kunta on välillä apuna latutöissä.

Valtimon taajamassa -ns. Kastellin lenkki (Jussilan ympäristössä) on valaisematon, pituudeltaan noin 5 km pitkä moottorikelkalla ajettu latu.
Haapajärvellä Ruotinsaaren ympäri kiertävä, noin 10 km pituinen järvilatu

Kuntohiihtokampanja vuoden 2015 kevään hiihtokaudella: Valtimon kunnan ja yhteistyökumppanien ylläpitämät ladut, joille on laitettu laatikot, laatikoissa on hiihtopäiväkirjat:
1. Lokkiharjulla risteävien latujen kohdalla sillan alla
2. Jussilan alueella
3. Kylänlahdella jäällä
4. Haapaniemen laavulla: Valtimoniemen suunta jäätilanteen mukaan

kunto
Laatikon laittaminen Kylänlahden merkintäpisteeseen. Kuvassa Erkki Toivonen asentamassa laatikkoa jäälle

(Majatalosta majataloon - Punaisen langan latu) Lue lisää
laturetki latujen valmistuttua mm Puukarista, Valtimonniemen, Kalliojärven ja Karhunpään suunta
Suksi vähintään 100 km!
Osallistujien kesken arvotaan palkintoja ja julkaistaan hiihtojen määrä kauden lopussa.


 

Opastettu sieniretki 30.8.2014


Järjestimme opastetun sieniretken yhdessä Kalliojärven kyläyhdistyksen kanssa Kalliojärven kodalla ja sitä ympäröivässä maastossa.
Kalliojärven kyläyhdistys tarjosi tervetulokahvit ja Annan antaman alkuopastuksen jälkeen harjoittelimme sienten tunnistamista laittamalla ne lajeittain ryhmiin.
Hyväksytysti suoritetun tehtävän jälkeen pääsimme maastoon kokeilemaan taitojamme ja etsimään tunnistettuja sieniä. Retken jälkeen paistoimme makkarat kodassa ja tutustuimme lintutorniin Annan tarkastessa koriemme sisällöt ettei vääriä sieniä päässyt eksymään joukkoon.
Retkelle osallistui 23 tyytyväistä sienestäjää.
Katso kuvia sieniretkeltä

 


Kyläsivujen uudistaminen kesän 2014 aikana
Haapajärven rantavesakoiden raivaustalkoot 11. ja 17.6.2014
Seniorikuljetus Bomban kesäteatteriin "Aina oon veljee toivonu" esitykseen 24.7.2014
Kevätmyyjäisten kahvio Työväentalolla 26.4.2014
tapahtumat
Kuva Valtimon kesäpäiviltä 13.7.2013 jossa toteutettiin kyläkysely.
Lue lisääkyläsuunnitelman sivuilta 10 ja 11. ylös